Naar boven ↑
Veelgestelde vragen

Wat vind ik allemaal in OR Updates?

OR Updates is een jurisprudentiedatabank met samenvattingen van de meest recente en relevante uitspraken van onder andere rechtspraak.nl, Hof van Justitie EU en EHRM. De databank wordt tweewekelijks geactualiseerd en bevat naast de uitspraken ook annotaties en nieuwsberichten. U ontvangt elke twee weken een attendering per e-mail met een overzicht van en linkjes naar de recent gepubliceerde samenvattingen en annotaties. 

Hoe werkt het zoeken?

U kunt met het zoekvenster de volledige databank fulltext doorzoeken op onder andere trefwoorden, wetsartikelen, ECLI’s en namen van rechters en advocaten. Bovenaan kunt u het soort informatie (uitspraak, annotatie, nieuwsbericht, artikel) aan- of uitzetten tijdens het zoeken met behulp van de vinkjes bovenaan. 

Hoe gebruik ik de filters?

Vooraf of na het zoeken zijn er diverse filters die u kunt aanvinken om uw selectie te verfijnen, zodat u sneller de gewenste samenvattingen vindt. De filters zijn uitspraak, annotatie, nieuwsbericht of artikel. Het zijn dynamische filters die direct het resultaat geven nadat u een of meer filters hebt toegepast. 

Kan ik de samenvattingen downloaden?

Bij alle samenvattingen en annotaties is er de mogelijkheid om de betreffende informatie netjes en opgemaakt te downloaden met de downloadknop onderaan. 

Waar vind ik het archief van verstuurde Updates?

Onderaan de pagina vindt u een link naar ‘Archief nieuwsbrieven’ waar u de eerder verstuurde Updates-attenderingen terug kunt vinden. 

Waar vind ik de volledige uitspraak?

Boven de meeste samenvattingen staat een ECLI. Deze linkt direct naar de volledige uitspraak op rechtspraak.nl of een van de Europese databanken. Waar de link ontbreekt is de volledige uitspraak niet online beschikbaar. 

Ik heb een probleem met het inloggen of ben mijn inloggegevens kwijt

Bij het inloggen heeft u altijd de mogelijkheid om een nieuw wachtwoord op te vragen. Heeft u problemen met het inloggen, dan kunt u een mail sturen naar klantenservice@boomdenhaag.nl. Vermeld hierin altijd om welke Updates het gaat en wat uw inloggegevens zijn. Zo kunnen wij u sneller helpen.